De omgeving

Chateau Mondou ligt aan het eind van een weggetje in het rustige buitengebied, maar je bent ook zo in de stad Villeneuve sur Lot met haar terrasjes, restaurantjes en gezellige binnenstad (4km). Er zijn vijf grote supermarkten, een aantal markten met regionale producten en er is een bio-markt. Er is een museum, een theater, bibliotheek en een muziekpodium op de rivier de Lot, in het centrum, met elke week gratis optredens. 

In de omgeving vind je veel sfeervolle dorpjes met evenementen, brocantemarkten en ‘Marché Gourmands’. Het concept van zo’n avond is simpel en altijd een feest: je neemt je eigen bestek en glazen mee en een marktplaats vol met food-kramen zorgt voor een fijne keuze aan gerechten die je cash kunt afrekenen.  Je eet aan lange tafels, als je wilt iedere avond in een ander dorp. Culinair is het een rijke omgeving, veel goede restaurants en lekkere wijnen. Het is de streek van de Bergerac-wijn, de Cahors en de Buzetwijnen.

Restaurant Peyragude, midden in het centrum van Penne d’ Agenais, is een aanrader. Ook Le Patio d’Hauteville, met een mooi uitzicht op de vallei, is zeer de moeite waard. Penne zelf is een prachtige, eens middeleeuwse stad en vesting met kleur- en bloemrijke straten.

Andere geweldige steden op rijafstand: Agen 30 km, Toulouse 150 km, Bordeaux 150 km, Bergerac 50 km.

De Lot et Garonne staat mede bekend om de vele interessante kastelen die je kunt bezoeken, bijvoorbeeld het beroemde Chateau Bonaguil. 

created by dji camera

De glooiende omgeving leent zich goed voor fietstochten en wandelingen. Je kunt fietsen huren bij het plaatselijke Maison de Tourisme.

Als je naar het water wilt dan kan je in een boot de Lot afvaren. Of je gaat per kano de rivier af. Er zijn strandjes langs de Lot, bijvoorbeeld bij Castelmoron sur Lot en op 20 kilometer is er een zwemmeertje.

Op 8 kilometer ligt er een prachtige en uitdagende 18 holes golfbaan met uitstekend restaurant, Villeneuve Golf and Country Club. Informeer bij Rokus naar de mogelijkheden van een golfvakantie, het reserveren en mogelijke korting om die baan te bespelen. Hij is er lid.

Genoeg te doen dus, tijd tekort. Maar gewoon op het Chateau verpozen, met het zwembad vlakbij en een goed boek is net zo plezierig.