Home

Welkom op de site van Chateau Mondou.

Chateau Mondou is een sfeervol dertiende-eeuws buitenverblijf gelegen in de weelderige heuvels van de Lot et Garonne. Het chateau beschikt over drie gîtes, voor 8, 6 en 4 personen. Daarnaast is er een grote kasteelkamer die apart gehuurd kan worden. Een heerlijk zoutwaterzwembad van 11 bij 5 meter bevindt zich privé gelegen achter het gebouw. Overal heeft u vrij uitzicht over de landerijen. Een gemeenschappelijke buitenplaats met houtkachel, pizzaoven en lange tafels maken het geheel compleet. Alles wat u nodig heeft voor een heerlijke vakantie. Ons domein beschikt over supersterk en snel internet via de satelliet.

In de linkervleugel van het chateau wonen wij, Rokus en Marie-Anne. Wij zijn beschikbaar om u een extra fijn verblijf te geven.

In de rechtervleugel bevindt zich de grootste gîte: Bellevue. Deze gîte heeft beneden twee slaapkamers en boven ook twee. Het heeft een grote fijne badkamer met twee wastafels en een kleine simpele badkamer. Er zijn twee huiskamers; een met de open keuken en grote tafel grenzend aan het enorme balkon met 180 graden uitzicht over zwembad en landerijen. Er is ook een tweede huiskamer met grote houtkachel en fauteuils en bank. Bellevue heeft een eigen toegang tot de zuidkant naar het zwembad.

Aan de overkant van het chateau bevindt zich gîte La Loge, een voormalige portierswoning. Deze bijzondere gîte is geschikt voor 6 personen, heeft twee tweepersoonsslaapkamers, waarvan een zich op de mezzanine bevindt. Er is ook een kleine kamer met stapelbed. De keuken is goed geoutilleerd met o.a. een groot (Smeg) fornuis. Er is een badkamer met douche, wastafel en een separaat toilet. La Loge heeft drie terrassen, aan de oost-, zuid- en westkant en een eigen stuk tuin.

Verscholen achter de schuur vinden we de derde gîte: La Grangee, deze is in de voormalige schuur gesitueerd. La Grangee is heel privé en geschikt voor 4 personen, heeft twee slaapkamers en een badkamer. De keuken is nieuw en goed geoutilleerd. U heeft optimale privacy met een eigen binnenplaats en een grote tuin met vrij uitzicht.
Tenslotte beschikken we over een authentieke kasteelkamer met badkamer in de toren. Hier gaat u terug in de tijd en voelt u zich kasteelvrouwe en/of heer. Zeer geschikt voor bijzondere gelegenheden, als bruidssuite, chambre d’hotes of simpelweg als extra kamer.

Het domein staat op een eigen terrein van 2 hectare en ligt 4 kilometer boven Villeneuve sur Lot, een prettig levendig bastide-stadje met alle voorzieningen, markten en vertier. De omgeving is landelijk, heuvelachtig en er zijn talloze interessante plekken om te bezoeken. Het toerisme is prettig en precies goed. Niet te druk en niet te rustig.
Je kunt hier fietsen, wandelen, zwemmen, golfen (Villeneuve Golf and Country Club) op 7 km, kastelen en grotten bezoeken, bootje huren op de Lot, bastide-dorpjes bezoeken met iedere avond een eetmarkt in het hoogseizoen. Ook zijn er diverse avonturen en waterparken. Maar het fijnste is misschien wel in een lekkere stoel onder de linde helemaal tot rust komen.

De foto’s op onze website zijn gemaakt door Pauline de Vos Photography.

De tekening is gemaakt door Joke Cofino.

Als je wilt reserveren ga dan naar de pagina Contact, daar staan onze email-adressen op en stuur ons een bericht met jouw verzoek. Voor onze prijzen kun je deze pagina raadplegen: Prijzen. We reageren daar binnen 24 uur op. Alvast bedankt!