Het Chateau

Aan het einde van een doodlopend weggetje vind je Château Mondou, een romantisch buitenhuis daterend uit de 12e/13e eeuw, liggend op een heuvel met een spectaculair uitzicht van 360 graden. Dit geeft een enorm gevoel van ruimte. Het huis heeft de uitstraling van een ongecompliceerd, authentiek en heel vertrouwd en intiem chateau. Hier wil je zijn.

Het geheel heeft een ongedwongen en mediterrane sfeer. Achter de schuur ziet u in de verte de ruïne van de pigeonnier, de verblijfplaats van  vleermuizen, torenvalken en uilen. Boven de voordeur in de kleine toren woont onze witte kerkuil, een zogeheten “dame blanche”. 

Er zijn drie verschillende gîtes, voor vier, zes en acht personen, alle op een eigen wijze ingedeeld en vormgegeven, ongecompliceerd en stoer.

Het zwembad van 11 x 5 meter is ruim genoeg voor meerdere gezinnen. Je kunt heerlijk in de schaduw van de grote linde zitten met een boek of gewoon een beetje mijmeren.

In onze grote schuur staat de grote tafeltennistafel te wachten op de komende competitie. In de tuin staan enkele speeltoestellen voor de kleintjes zoals een schommel, glijbaantje en zandbak.

De binnenplaats is ook uitgerust met een lange tafel, stoelen en een BBQ. Daar is ook onze Torsten, een grote houtkachel/open haard te vinden. 
Hier kun je met het gezin of met meerdere gezinnen gezellig de avond doorbrengen onder het genot van de ondergaande zon en een knapperend vuurtje als de avond is gevallen. 

Een goed werkend internet is onontbeerlijk, ook op het Franse platteland. Sinds 2022 beschikken wij over het supersnelle Starlink-systeem. Een satellietschotel zorgt ervoor dat zelfs 20 mensen tegelijk op het internet kunnen, in alle gîtes.